Skip to main content
  • shop@superfood.rs
Jezik
SrpskiEnglish
  • Prijavite se
0
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube
  • Početna
  • Prodavnica
  • Blog
  • O nama
  • Kontakt
  1. Početna
  2. 8 razloga Za kokosov šećer

8 razloga Za kokosov šećer

kokosov šećer Superfood more 1

Kokosov šećer je prirodni šećer dobijen od cvetova kokosove palme. Jedini način na koji se prerađuje je grejanje cvetnog sirupa. Ne sadrži aditive, izbeljivače niti bilo koje druge hemikalije.

Prefinjen ukus 

Sličan je po boji i ukusu smeđem šećeru. Ali, kokosov šećer ima primesu ukusa karamele, tako da je još finiji…

Lak za upotrebu 

Koristi se kao zamena i za beli šećer i za smeđi šećer u odnosu 1:1, tako da ne morate da razmišljate i preračunavate količine u raznim receptima. Naprosto, upotrebite ga kao zdraviju zamenu svuda gde ste dosad koristili beli šećer!

Niži glikemijski indeks

Prema rezultatima ispitivanja obavljenih na Filipinima, u Japanu i Australiji, kokosov šećer ima glikemijski indeks (GI) od 35 do 54. Poređenja radi, rafinisani beli šećer, muskovado i melase imaju glikemijski indeks od 60 do 100. Drugi zaslađivači prefinjenog ukusa, kao što su javorov sirup i med, imaju glikemijski indeks oko 70… To znači da je kokosov šećer pogodniji za one koji nastoje da regulišu nivo šećera u krvi.

Ne sadrži fruktozu

Možda vam izgleda čudno što se ovo navodi kao prednost. Mada se fruktoza ranije dosta preporučivala zbog nižeg glikemijskog indeksa, nova istraživanja su pokazala da rafinisana fruktoza nije dobra i da znatno doprinosi metaboličkom sindromu (gojaznost, povišeni trigliceridi i dijabetes).

Sadrži brojne vitamine

Kokosov šećer ima čak 12 vitamina B grupe – uključujući B1, B2, B3, B7 (Vitamin H), piridoksal (oblik B6). Posebno je bogat vitaminom inositolom (vitamin B8), koji je neophodan za rad nerava, metabolizam holesterola i preraspodelu masti u telu.

Sadrži aminokiseline

Kokosov šećer sadrži 10 od 16 aminokiselina. Posebno je bogat glutamisnkom kiselinom, od koje nastaju glutamin, treonin, aspartinska kiselina i serin. Glutamin je veoma važan za telesni metabolizam.

Čuva okolinu

Svetska organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) izvestila je da je kokosov šećer u pogledu održive proizvodnje zaslađivač broj 1 u svetu! 

 

Pogledajte Superfood organske proizvode

Napisano dana 15. Septembar 2018.

Tagovi

ishrana
kokosov šećer
glikemijski indeks

Povezani blogovi

Ovsene pahuljice bez glutena organske: da li su danas osnovna superhrana?

ovsene pahuljice organske 200g front isolated
13. April 2023.

Kako to da su naše ovsene pahuljice prirodno bez glutena?

ovsene pahuljice organske 200g front isolated
14. Avgust 2022.

Svako jutro kašika zlatnog organskog lana

Lan mleveni zlatni organski 150g superfood doo front isolated
20. Maj 2021.

Rafinisana fruktoza adiktivna kao alkohol

pekarski_slatki_proizvodi
22. Decembar 2018.

Šta je bolje: lan ili čia seme?

laneno seme ili chia seme
07. Decembar 2018.

Kako jesti voće

figue
05. Novembar 2018.
Mail Viber Telegram Whatsapp

Uslovi korišćenja

  • Opšti uslovi korišćenja naše Internet prodavnice
  • Načini dostave
  • Načini plaćanja
  • Povrat i reklamacije
  • Politika privatnosti
  • Politika o kolačićima

Kontakt

SUPERFOOD d.o.o. je preduzeće koje se bavi uvozom i distribucijom zdravih organskih proizvoda.

Adresa: Narodnog Fronta 68, 11050 Beograd, Srbija

E-mail: office@superfood.rs

Matični broj: 20392118

Poreski broj (PIB): 105465635

PEPDV broj: 451706

E-Trustmark Sertifikat

e-Trustmark certificate
To top

Zabranjeno je kopiranje tekstova, fotografija ili bilo kog drugog dela ovog web sajta bez prethodnog pismenog odobrenja odgovornih lica iz Superfood d.o.o. 

Copyright © 2008 - 2025 SUPERFOOD d.o.o. All rights reserved. Izrada sajtova AnArt Studio.

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube