Zaslađivači

Zaslađivači organskog porekla su zdravija alternativa rafinisanom belom šećeru. Za razliku od veštačkih zaslađivača i komercijalnog šećera, ove namirnice ne sadrže pesticide, herbicide, aditive i slične hemikalije. U našem SuperFood asortimanu se nalaze različiti prirodni zaslađivači, te je samo potrebno da odaberete onaj po svojoj meri i uživate u zdravim poslasticama!

Prirodni zaslađivači kao sjajna alternativa kristalnom šećeru

Da li i vi volite da zasladite svoj napitak?

Ako ste ljubitelj deserta i slatkih delikatesa u tečnoj formi, uvereni smo da već uveliko koristite neki tip sladila u vašoj kuhinji - i to verovatno komercijalni šećer ili veštački zaslađivač.

Postoji značajna razlika između sintetičke i prirodne zamene za ovaj sastojak:

  • Veštački zaslađivači - dodaju se jelima ili piću kako bi izmitirali ukus šećera. Odlikuje ih niska kalorijska vrednost i izrazito jak slatkasti šmek, te se nikako ne preporučuje konzumacija u velikim količinama. Odobreni sintetički zaslađivači su saharin, sukraloza, neotam, aspartam i kalijum acesulfam.

Pojedina sladila veštačkog porekla mogu izazvati disbalans unutar crevne flore, smanjiti osetljivost na insulin i izazvati glavobolje. Stoga, stručnjaci ne savetuju osobama sa metaboličkim poremećajima i čestim promenama raspoloženja da koriste ovaj tip namirnice.

  • Prirodni zaslađivači - se takođe odlikuju slatkastim ukusom, ali i niskim glikemijskim indeksom, što ih čini odličnom solucijom za osobe sa dijabetesom i insulinskom rezistencijom. Uz to, dodeljena im je titula “zaslađivači bez kalorija” jer većina ima malu kalorijsku, ali visoku nutritivnu vrednost.

U sladila prirodnog porekla se ubrajaju produkti poput organskog meda, agave, soka od šećernog ili crvenog javora, kao i šećerni alkoholi koji se nalaze u voću.

Ovakve visokokvalitetne organske proizvode možete pronaći u našoj ponudi u svega par klikova!

Zdravi zaslađivači umesto šećera - zdravstveni benefiti ukusnih sladila

Benefiti prirodnih sladila leže u činjenici da su oni proizvedeni od biljaka ili prirodnih sirovina - što znači da proces tehnološke obrade nije drastičan, te da je njihova hranljiva vrednost sačuvana i veća u odnosu na one sintetičkog porekla.

U zavisnosti od odabranog zaslađivača, možete očekivati neke od sledećih zdravstvenih benefita:

  • Regulisanje visokog krvnog pritiska, tj. hipertenizije, što efektivno smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih oboljenja poput srčanog udara, srčane slabosti ili šloga.
  • Regulisanje nivoa šećera u krvi čime se sprečavaju drastične oscilacije, odnosno opasnost od razvitka hipoglikemije i hiperglikemije.
  • Prevenciju gojenja  - konzumacijom prostih ugljenih hidrata skače insulin čime se blokira signal leptina (osećaj sitosti), što vremenom dovodi do prejedanja. Dobri ugljeni hidrati povećavaju kontrolu impulsa i otpora da telo unese nepotrebnu količinu hrane.
  • Određeni prirodni zaslađivači sadrže širok spektar minerala i vitamina čime pospešuju imuni sistem i celokupno zdravlje organizma.

Naravno, kako biste imali osetne efekte, važno je da birate kvalitetne proizvode, ali i da ih dozirate, odnosno pažljivo konzumirate. 

Mnogi proizvodi mogu se okarakterisati i kao zaslađivači za dijabetičare, zbog niskog glikemijskog indeksa. Nakon konzumacije ovakvih sladila ne dolazi do naglog skoka šećera u krvi, što je veoma važna informacija za sve sa insulinskom rezistencijom i dijabetesom. 

Pročitajte karakteristike zaslađivača koje smo istakli u okviru njihovih opisa i pronađite sve informacije potrebne za kupovinu!

Zdravi zaslađivači za kafu, druge napitke i jela

Teško je odreći se omiljenih slatkiša i kolača, a uz našu ponudu to ni neće biti neophodno - uvrstili smo najkvalitetnije namirnice koje su savršena alternativa rafinisanom štetnom šećeru.

Organski agave sirup - koncipiran je od nektara biljke agave, koja se obično uzgaja u Meksiku. Fleksibilan je u kuhinji, te se može korititi prilikom pripreme salata, pečenja, variva, ali i deserta. 

Poseduje fitohemikalije koje su poznate po antiupalnom dejstvu i osnaživanju imunog sistema. Kako je za njegovu slatkoću ukusa zaslužna fruktoza, tj. inulin, agava se koristi i za mršavljenje i smanjivanje apetita kod osoba.

Organski agave šećer - idealan je za sve koji preferiraju da imaju zaslađivač u čvrstoj, a ne u tečnoj formi, s obzirom na to da nudi iste dobrobiti kao sirup agave. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17), te je zdraviji i pogodniji izbor za dijabetičare od rafinisanih proizvoda. 

Palmin i javorov sirup - ukusna kombinacija, sirup koji se može koristiti kao zaslađivač, ali i dodatak jelima. Nastao je kao produkt tima švajcarskih stručnjaka kombinacijom sirupa palminog drveta (nekoliko vrsta azijskih palmi), izuzetno čistog i visokokvalitetnog organskog javorovog sirupa. Ova namirnica predviđena je za takozvanu limunovu dijetu, te uz kupovinu dobijate i brošuru sa detaljnim uputstvima. Naravno, u njegovom ukusu i benefitima možete uživati i ako se ne pridržavate ovog programa ishrane. 

Organski kokosov šećer - prirodni zaslađivač neodoljivog ukusa; Ako se pitate koji su to pogodniji zaslađivači za dijabetičare, ova namirnica je odgovor na vaše zahteve! Osim toga, sadrži antioksidanse, kratkolančane masne kiseline, biljno vlakno inulin i brojne hranljive materije, pa je sjajan izbor za kafu, čaj, ili recept za omiljeni slatkiš.

Zaslađivači - cena i online prodaja zaslađivača organskog porekla

Za sve sladokusce imamo odličnu vest - opremili smo naš asortiman raznovrsnim zaslađivačima kako bismo odgovorili na potrebe svih vas.

Online kupovina putem SuperFood prodavnice zdrave organske hrane će vam biti prijatno i ugodno iskustvo - sve što je potrebno jeste da zavirite u našu ostavu, odlučite se za željeni proizvod i poručite ga u kliku.

I to sve iz udobnosti sopstvene fotelje!

Dostavu vršimo od vrata do vrata na teritoriji cele Srbije, te svoj poručeni paket možete očekivati na kućnom pragu u roku od nekoliko radnih dana, a možete ga preuzeti i lično u ulici Narodnog fronta 68 u Beogradu.

Cena zaslađivača je prilagođena njegovom kvalitetu, mililitraži, kao i renomeu brenda sa čijim potpisom dolazi, te smo uvereni da ćete kod nas naići na najbolji odnos cene i kvaliteta.

Istražite bogatu ponudi i zasladite svakodnevnicu omiljenim organskim proizvodom!

Izuzev sladila, kod nas možete naći i druge proizvode organskog porekla, kao što su organska kafa, žitarice, namazi, i mnoge druge namirnice uz koje možete upotpuniti kuhinjske police na najbolji način.