Organski šećer

Organski šećer nastao je od biljaka uzgajanih po principima organske proizvodnje. Dobija se od šećerne trske, kokosa, agave i drugih zdravih sastojaka. Ne sadrži pesticide, herbicide i druge hemikalije, te je zdravija alternativa komercijalnom, belom šećeru. Istražite našu ponudu, upoznajte se sa benefitima organskih šećera i odaberite proizvod u skladu sa vašim potrebama!

Organski šećer kao odlična alternativa komercijalnom šećeru

Da li ste ljubitelji slatkiša?

Svako od nas ponekad ima potrebu za slatkim, te neretko posežemo za industrijskim poslasticama koje osim ozloglašenog belog šećera, sadrže i masti, belo brašno, aditive i druge sastojke koji nisu zdrava opcija.

Stoga, ukusni homemade slatkiši su najbolji način da se zasladite i utolite svoju želju za slatkim. Upravo tu na scenu stupaju organski prirodni šećeri od biljaka uzgajanih po principima organske proizvodnje. 

Tokom proizvodnje ovakvih namirnica, nema upotrebe pesticida, herbicida, niti drugih hemikalija. Čitav proces se strogo kontroliše, pa za razliku od konvencionalnog šećera, u sastavu organskih proizvoda, ne mogu se naći ostaci veštačkog đubriva i drugih štetnih materija. 

Osim toga, određeni organski prirodni šećeri se prilikom proizvodnje ne izlažu visokim temperaturama, te su njihove nutritivne vrednosti u velikoj meri očuvane. Ovakvi proizvodi poznati su kao nerafinisani šećeri i možete ih pronaći u našoj ponudi u svega nekoliko klikova!

Pobrinuli smo se da vam ponudimo proverene, ukusne i zdravije namirnice. SuperFood organski šećeri nastali su u kontrolisanim uslovima, pa možete biti sigurni u njihov kvalitet.

Zdravstveni benefiti organskog šećera

S obzirom na to da su pripremljeni u potpuno drugačijim uslovima od komercijalnih proizvoda, od biljaka uzgajanih po organskim principima, organski šećeri nude mnoštvo zdravstvenih benefita. 

U zavisnosti od toga koji organski proizvod odaberete, neki od benefita koje možete očekivati su:

  • Niži glikemijski indeks u odnosu na komercijalni beli i smeđi šećer, što je pogodno za osobe sa insulinskom rezistencijom i dijabetesom.
  • Veći procenat vitamina i minerala koji pozitivno utiču na celokupan organizam i imuni sistem.
  • Određeni organski šećeri sadrže visok nivo vlakana, što pozitivno utiče na digestivni trakt i varenje.
  • Visok nivo antioksidanasa, molekula koji se bore protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa, uzročnika mnogih oboljenja.

Kako da odaberete šećer u skladu sa vašim potrebama?

Ukoliko ste odlučili da pređete na hranu organskog porekla, načinili ste važan prvi korak ka zdravijem životu. SuperFood prodavnica zdrave organske hrane je idealna online destinacija za kupovinu - i promenu životnih navika nabolje! 

Naša bogata ponuda pruža vam mogućnost da birate između nekoliko kvalitetnih proizvoda različitih osobina. Pored svakog proizvoda istakli smo njegove nutritivne vrednosti, ukus i predloge za upotrebu. 

Ukoliko vam je potreban zaslađivač za kafu, čaj ili drugi omiljeni napitak, idealan izbor je organski sirovi agave beli šećer

Jednokratno kristalizovani trščani šećer je nepogrešiv zdraviji izbor za pripremu najukusnijih recepata - kolača, torti, mafina i drugih vama omiljenih slatkiša! 

Osim toga, nudimo i nerafinisani organski smeđi šećer od šećerne trske

Kod nas ćete takođe naći i organski urmin šećer koji sadrži visok nivo vlakana, te je sjajan izbor za sve koji imaju probleme sa varenjem. 

Izuzetno ukusan kokosov šećer jedan je od najpoznatijih zamena za klasičan šećer u odnosu 1:1, a ističe se kao dobar izbor za dijabetičare, s obzirom na to da ima niži glikemijski indeks u odnosu na smeđi i beli šećer.

Organski šećer - cena i prodaja šećera organskog porekla

SuperFood organski šećer možete poručiti veoma lako putem naše online prodavnice. 

Nudimo širok izbor proizvoda visokog kvaliteta koji vam mogu biti najbolji saveznici na putu zdravog života i nepogrešiva zamena za šećer. Cena šećera prilagođena je veličini pakovanja, ceni sirovina i složenosti procesa proizvodnje, pa možete biti sigurni da je u odličnom odnosu sa kvalitetom. 

U okviru opisa gotovo svakog proizvoda pronaći ćete važne informacije o njemu, koje su njegove prednosti, hranljive vrednosti, koje vitamine i minerale sadrži, kako se koristi, koje gramaže su u opticaju i druge značajne informacije za kupovinu.

Odabrani proizvod potom smestite u korpu i u nekoliko klikova završite kupovinu! 

Nakon završene poružbine, preostalo je da sačekate dostavu na kućnu adresu. Proizvode dostavljamo širom Srbije putem kurirske službe, a možete ih pokupiti i lično, na adresi Narodnog fronta 68 u Beogradu. 

Istražite našu ponudu, odaberite organski šećer od šećerne trske, kokosov šećer ili drugi proizvod organskog porekla. 

Poručite lako i poboljšate kvalitet života na najbolji način!