Orašasti plodovi

Orašasti plodovi poznati i kao koštunjavo voće, doprinose izbalansiranoj ishrani, jer se odlikuju sjajnim spektrom vitamina i minerala. Jedna šaka miksa orašastih plodova može drastično redukovati visok holesterol i prevenirati pojavu oksidativnog stresa. U naš asortiman organske hrane smo uvrstili različite vrste koštunjavog voća, te je potrebno samo da prelistate ponudu i poručite proizvod u skladu sa vašim istančanim ukusom!

Orašasti plodovi - mix orašastih plodova za nutritivno bogatu užinu

Uživate li u grickanju semenki tokom filma ili šetnje?

Orašasti plodovi obuhvataju širok dijapazon hranljivih nutrijenata, a karakteristični su po svojoj tvrdoj opni koja čuva slasnu semenku - ovo ih čini savršenom zdravom grickalicom!

Međutim, da li ste znali da se prema botanici ne svrstava svo koštunjavo voće u istu kategoriju?

Kikiriki na primer pripada mahunarkama, jer ne raste na drveću već u mahunama ispod zemlje. Kako je po nekim specifikacijama bliži orašastim plodovima, većina ga u svakodnevnom govoru nazivama “koštunjavom voćkom”.

Zajednička crta svih plodova, pored tvrde ljuske, jeste da su obogaćeni nezasićenim mastima, hranljivim vlaknima i obiljem mineralnih materija.

Organsko koštunjavo voće vrhunskog kvaliteta i bogatog ukusa uvek možete pronaći u našem asortimanu zdrave hrane - sve što je potrebno jeste da zavirite u našu ostavu i izaberete pakovanje prema vašim afinitetima!

Koštunjavo voće - šaka puna zdravlja

Da li želite više energije u toku danu, veću produktivnost i jači imunitet?

Koštunjavo voće vam upravo pruža sve navedene zdravstvene benefite - jedna šaka mešanih plodova sadrži oko 175 kcal (kalorija), 5 g proteina, 16 g masti od čega su 9 g nezasićene masne kiseline, 6 g ugljenih hidrata i čak 3 g vlakana.

Kao prava mala riznica minerala i vitamina, ova ista količina koštunjavog voća zadovoljava oko 16% preporučenog dnevnog unosa magnezijuma, 12% vitamina E i preko 50% selena.

Možete ih konzumirati sirove, a možete ih i termički obraditi i dodati u sosove, salate ili pečenja. Dozvoljeni su čak i u najstriktnijim režimima ishrane kao što su veganska ishrana i keto

Orašasti plodovi u keto dijeti pomažu prilikom sagorevanja masnih naslaga umesto šećera, jer su i sami koncipirani od zdravih lipida. Keto orašasti plodovi mogu biti sjajan izbor za užinu ili dodatak jelu.

Orašasti plodovi - zdravstveni benefiti omiljene organske grickalice

Orašasti plodovi se razlikuju po svom ukusu, teksturi, obliku i kalorijskoj vrednosti, ali imaju vrlo sličan nutritivni sastav. U skladu sa tim, možemo reći i da pružaju slične zdravstvene benefite:

  • Sadrže vitamine E grupe, odnosno moćne antioksidante koji štite organizam od uticaja slobodnih radikala i samnjuju šansu za razvitak oksidativnog stresa. Slobodni radikali, poput UV zračenja i zagađenja vazduha, narušavaju zdravlje ćelija i uzrokuju brojna ozbiljna oboljenja.
  • Obogaćeni su omega 3 masnim kiselinama i drugim zdravim mastima koji imaju antiinflamatorno dejstvo. Ovi lipidi mogu pomoći u smanjenju rizika od razvoja hroničnih bolesti koji su povezani sa zapaljenskim prcesima, kao što su artitis (oboljenje zglobova), bolesti srca i rak određenih organa.
  • Sadrže pozamašnu količinu vlakana i time pospešuju rad probavnog trakta i održavaju crevnu floru zdravom. Stoga su, u umerenim količinama, odlični ukoliko se borite sa konstipacijom (zatvorom). Uz to, regulišu apetit i sjajni su za kontrolisanje i održavanje težine.
  • Poseduju veliku količinu magnezijuma, minerala koji omogućava insulinu da bolje reaguje na šećer u krvotoku i da ga efikasnije prenosi u ćelije. Ovo je posebno značajno za dijabetičare i osobe koje se bore sa nekim oblikom šećerne bolesti. Pored toga, magnezijum povoljno utiče i na visok krvni pritisak, tj. hipertenziju.
  • Zahvaljujući visokoj koncentraciji mononezasićenih i polizasićenih masnim kiselina imaju pozitivan efekat na nivo holesterola i triglicerida. Naime, bademi i lešnici dokazano podižu tzv. “dobar” HDL holesterol, dok u isto vreme smanjuju uticaj “lošeg” LDL holesterola.

Ukoliko ste odlučili da nezdrave grickalice zamenite organskim namirnicama bogatog uskusa, na pravom ste mestu! 

Svi organski proizvodi iz naše raznovrsne ponude se odlikuju najvišim standardima strogo kontrolisanje proizvodnje, što znači da ne sadrže dodatne hemikalije poput aditiva, herbicida ili pesticida.

Visokokvalitetno koštunjavo voće organskog porekla na jednom mestu

Bilo da uživate u aromatično pečenim ili neutralno sirovim orašastim plodovima, u našoj ponudi ćete pronaći proizvode baš po vašem ukusu!

Badem je mnogima najomiljeniji orašasti plod, bilo da je u pitanju organsko jezgro badema ili badem u listićima, za pripremu kolača, poslastica i drugih slasnih delikatesa. 

Poznato je da bademi imaju najviše vitamina E, ne samo među koštunjavim voćem, već među svim namirnicama. 

Zahvaljujući tome, oni mogu poboljšati naš vid i pročistiti unutrašnje organe. Osim toga, pomažu u borbi protiv nastanka Alchajmerove bolesti, podstiču dotok kiseonika i pospešuju rad metaboličkih enzima - u prevodu, predstavljaju pravu nutritivnu bombu.

Pored badema, drugi popularni plodovi su svakako lešnici koji utiču na jačanje kostiju i izgradnju imuniteta, kao i indijski i brazilski orasi koji smanjuju rizik od razvoja raka prostate i dojke.

Ukoliko želite da probate nov orašast plod, imajte na umu da je potrebno proveriti i da li imate neke alergije na koštunjavo voće - intolerancije se mogu ispoljiti kao ekcem, promene na koži ili nelagodnost u stomaku, dok alergijske reakcije mogu biti ozbiljnije.

Alergija na jedne ne znači automatski da ste alergični i na druge, međutim neki plodovi su usko povezani - na primer orah, pistaći i pekan.

Koštunjavo voće - cena i online prodaja orašastih plodova

Ulaganje u naše zdravlje je najmudrija životna investicija, a odabir odgovarajuće hrane je samo stepenik na putu - stoga smo opremili naš asortiman najkvalitetnijim organskim namirnicama kako biste što lakše načinili prvi korak.

Kupovina putem SuperFood online prodavnice će vam biti ugodno i prijatno iskustvo - nakon što ste istražili sve benefite i ukuse proizvoda, potrebno je da se odlučite za vama najbolji, smestite ga u korpu i poručite u jednom kliku!

I to sve iz udobnosti sopstvenog doma!

Kako isporuku vršimo od vrata do vrata, na teritoriji cele Srbije, potrebno je da popunite upitnu formu sa najosnovnijim ličnim podacima, i vaš paket će vas čekati na kućnom pragu u roku od nekoliko radnih dana.

Takođe, paket možete preuzeti i lično, na adresi Narodnog fronta 68, u Beogradu.

Cena koštunjavog voća je prilagođena gramaži, načinu pripremanja, ali i renomeu brenda sa čijim potpisom dolazi, te smo uvereni da ćete kod nas pronaći najbolji odnos cene i kvaliteta.

Koštunjavo voće se sjajno slaže i sa drugim namirnicama organskog porekla, te ih možete upariti sa različitim žitaricama prilikom pripreme ručka ili pahuljicama za doručak - kombinacije su brojne, te je izbor samo na vama.

Istražite bogatu ponudu i okusite hedonizam na zdrav način!