Mahunarke

Mahunarke su jedne od najzdravijih namirnica, preko potrebnih u ishrani i blagotvornih za čitav ljudski organizam. Kako biste u vašu ishranu uključili zaista zdrave mahunarke, potrebno je da birate kvalitetne organske proizvode. Baš takve namirnice naći ćete kod nas. Istražite SuperFood online prodavnicu i poručite pakovanje mahunarki po vašem ukusu!

Zašto su važne mahunarke u ishrani?

Mahunarke su poznate kao jedne od najzdravijih namirnica koje svako od nas treba da uključi u ishranu. U ovu grupu biljaka spadaju pasulj, grašak, kikiriki, sočivo, leblebija, bob i mnoge druge namirnice.

Bogate su proteinima, odnosno jedan su od najboljih biljnih izvora proteina!

Dugo vas drže sitim i zato ih mnogi koriste u okviru dijeta, kako bi se na zdrav način rešili kilograma. 

Poznat su izvor preko potrebnog vitamina B, ali i drugih vitamina i minerala. Mahunarke maju nizak glikemijski indeks. Dokazano je da određene vrste mahunarki sprečavaju da nivo šećera u krvi nakon obroka iznenadno skoči i mogu pozitivno uticati na osetljivost na insulin. Ova njihova karakteristika je posebno značajna kod osoba sa insulinskom rezistencijom i dijabetesom. 

Odličan su izvor vlakana, i to rastvorljivih vlakana i otpornog skroba. Obe vrste izuzetno su značajne za zdravlje čitavog digestivnog sistema. Istraživanja stručnjaka pokazuju da mahunarke pomažu u formiranju kratkolančanih masnih kiselina, što ima pozitivnog uticaja na zdravlje creva, pa čak i smanjuje rizik za kancer debelog creva. 

Istraživanja pokazuju da donose i druge zdravstvene benefite: smanjuju rizika za srčana oboljenja, snižavaju nivo holesterola u krvi, kao i trigliderica, regulišu krvni pritisak i utiču pozitivno na zdravlje srca, itd. 

Ipak, kako biste sve ove benefite osetili i na svojoj koži - važno je da birate najzdravije mahunarke organskog porekla. Baš takve organske proizvode visokog kvaliteta i pouzdanosti, pronaći ćete u SuperFood online prodavnici organskih proizvoda.

Kako se pripremaju mahunarke?

zuzev kvaliteta i pouzdanog porekla, za grašak, pasulj i druge zdrave namirnice, važna je i priprema, kako biste se rešili antinutrijenata koji se nalaze u mahunarkama. U okvoru opisa gotovo svakog proizvoda istakli smo njegov način pripreme. 

Pre samog kuvanja, potrebno je da ih potopite da odstoje u vodi minimum 8 sati (najbolje preko noći). Mnogi i prilikom kuvanja, prospu prvu vodu u kojoj hrana provri, te zakuvaju u drugoj vodi, uz dodatak začina, povrća i mesa.

Organske mahunarke vrhunskog kvaliteta na jednom mestu

Bilo da tražite organsko crveno sočivo, zeleno sočivo, ili organski azuki pasulj kod nas ćete pronaći baš sve!

Pobrinuli smo se da u naš asortiman uključimo zdrave namirnice organskog porekla. Organski proizvodi su nepogrešiv izbor za sve koji žele da unaprede kvalitet svog života i svakodnevice. Tokom njihovog uzgoja nisu korišćeni pesticidi, herbicidi i veštačko đubrivo i čitav proces je strogo kontrolisan. Baš zato možete biti sigurni da na vaš tanjir donosite najčistije namirnice. 

Kod organske hrane sačuvan je najveći procenat vitamina, minerala i drugih nutrijenata, a poznato je da su mahunarke izuzetno bogate njima. Kako bismo vam olakšali kupovinu, pored svakog proizvoda istakli smo njegove nutritivne vrednosti, i u okviru opisa napisali najvažnije informacije koje će vam pomoći prilikom odabira namirnica, ali i pripreme obroka!

Istražite naš online asortiman zdravih mahunarki i poručite u nekoliko klikova!

Poručite najzdravije mahunarke u svega nekoliko klikova

Mahunarke, kao i brojne druge namirnice organskog porekla, kod nas možete poručiti jednostavno i lako. 

Istražite našu lepezu proizvoda vrhunskog kvaliteta, odaberite one po svojoj meri i u skladu sa potrebama, te ih smestite u korpu. Cene proizvoda prilagodili smo veličini pakovanja, ali i drugim faktorima, poput složenosti procesa proizvodnje i formirali ih tako da svako može pronaći proizvod po svojoj meri i ukusu!

Nakon istraživanja i upoznavanja sa proizvodima i cenama, u svega nekoliko klikova završite porudžbinu i sačekajte dostavu koja stiže do vašeg praga. Isporuku vršimo na teritoriji čitave Srbije, a paket takođe možete podići lično, na adresi Narodnog fronta 68, u Beogradu. 

Istražite SuperFood prodavnicu organskih i zdravih namirnica, poručite najzdravije mahunarke, integralne testenine, žitarice ili druge namirnice uz koje će vaši obroci biti kvalitetni i ukusni! 

Unapredite kvalitet života lako!