Dodaci ishrani

Dodaci ishrani (superhrana) iz našeg asortimana su idealna prirodna suplementacija za sve koji žele da, putem ishrane, svom organizmu obezbede sve potrebne mikro i makronutrijente. U našoj ponudi čekaju vas kvalitetni, organski dodaci ishrani sa različitim svojstvima. Odaberite idealan dodatak ishrani za svoje potrebe i poručite ga online!

Šta su dodaci ishrani i kako se koriste?

Kako i sam termin kaže - dodatak ishrani je isključivo dodatak, nikada ne treba da se koristi kao zamena za zdravu i izbalansiranu ishranu. On je tu da unapredi i obogati zdrave obroke, ne i da ih u potpunosti zameni. 

Kako biste iskoristili pun potencijal benefita suplemenata, preporučuje se konzumacija prirodnih dodataka ishrani, nastalih iz kontrolisane proizvodnje i organskog porekla. Takva je SuperFood superhrana: nastala u kontrolisanoj proizvodnji, organska i potpuno prirodna.

Kada je reč o načinu konzumacije, on je određen vrstom samog suplementa. Klikom na dodatak ishrane koji vas je zainteresovao saznaćete sve korisne informacije o njemu, a između ostalog - i preporučeni način konzumiranja.

Organski dodaci ishrani - ono najbolje iz prirode

Jeste li znali da jedna alga, pristuna na planeti preko 3,5 milijarde godina, može da donese čitav niz benefita za vaše zdravlje? A da su asai bobice među namirnicama koje su među najsjajnijim izvorima antioksidanasa? 

Ovo su samo neki od fascinantnih primera moći prirode.

Rešeni da iskoristimo najbolje iz prirodnog sveta, kreirali smo asortiman bogat superhranom - namirnicama sa izuzetnim pristustvom vitamina, minerala ili drugih mikro i makronutijenata. Pošto se svaka od ovih namirnica odlikuje izuzetnim blagotvornim sastojcima, a prisutnim u malim količinama - ona je savršen dodatak ishrani. 

Zavisno od preporučenog načina konzumacija, može biti dovoljna i kašičica superhrane, a efekti će biti fenomenalni! Prirodni organski suplementi SuperFood u malim količinama doneće vam velike benefite!

Za šta se koriste dodaci ishrani - superhrana?

Suplementi su specifični po tome što uglavnom fokusirano deluju na nadoknađivanje određenih nutrijenata. Često imaju dominantan sastojak koji ih izdvaja i preporučuje pojedincima koji se bore sa konkretnim nedostatkom u svakodnevnoj ishrani ili žele da preduprede neki zdravstveni problem. 

Evo nekih primera vrste suplemenata, određenih prema nameni, odnosno prema cilju.

Regulisanje telesne težine - dodaci ishrani za gojenje i dodaci ishrani za mršavljenje

Određeni dodaci mogu da deluju na apetit tako što će ga povisiti ili sniziti. Asai bobice su, na primer, čest sastojak supelmenata za mršavljanje, jer se pokazalo da svojom visokom hranljivošću mogu da odlože “osećaj gladi”, odnosno utole apetit i tako odlože ili smanje potrebu organizma za obrocima. 

Za dobijanje mase se češće koriste namazi i ishrana bogata ugljenim hidratima i vlaknima, među kojima se po svojoj nutritivnoj vrednosti ističu suvo voće, pahuljice, brašno i testenine, ali svakako da i među dodacima možete da pronađete korisne dodatke za podsticanje apetita.

Dodaci ishrani za sportiste   

Sportisti imaju veće potrebe za energijom, a neretko im je potreban i dodatan podsticaj za snagu i performase. Prirodni organski suplementi su se ovde pokazali naročito korisnim, jer omogućavaju sportistima da ostanu na “clean” (čistim) režimima ishrane, a da zadovolje svoje potrebe za više energije.

Guarana je recimo odlična zamena za kofein i obezveđuje duži, uravnoteženiji i prijatniji osećaj nego kafa, pa je sjajan izbor za “pre-workout” suplementaciju, kao i naš Super Energy mix koji smo kreirali za sve koji vode aktivan život.

Proteinski dodaci ishrani za osnaživanje mišića

Najbolja suplementacija za mišićnu masu ne mora da bude životinjskog porekla! 

Imamo rešenje za sve koji ne žele da konzumiraju veštačke proteine, kao ni kilograme mesa da bi zadovoljili potrebe svojih mišića za snagom i pravilnim razvijanjem. Biljni proteinski dodaci ishrani poput proteina graška i našeg Super Protein Mixa ne nadimaju stomak, a zadovoljavaju potrebe za belančevinama.

Suplementacija za žene - za plodnost i “žensko zdravlje”

Maka u prahu i gelatizovana maka su pravi primer odličnog dodatka ishrani za plodnost. Iako ova korenasta biljka sa Anda donosi i niz drugih benefita, najpoznatija je po pozitivnom efektu na plodnost kod žena.

Dodaci ishrani - cena i prodaja online

Širinom asortimana i odabirom izvrsnih sastojaka, kao i sertifikatom organskog porekla, potrudili smo se da zadovoljimo vaše potrebe za pronalaskom idealnog dodatka ishrani, i ponudimo ga u svojoj najkvalitetnijoj formi. 

Cene suplemenata su formirane ceni same sirovine od kojih su napravljene i njihovoj dostupnosti, kao i veličini pakovanja. SuperFood prodavnica organske hrane vam omogućava da zakoračite u zdrav život sa svega nekoliko klikova. 

Odaberite dodatke ishrani koji su vas zainteresovali, stavite u korpu i očekujte na svojoj adresi u kratkom roku. Iskoristite benefite zdrave, organske hrane i uključite je u svoju svakodnevnu ishranu već danas!