KOKOSOV ŠEĆER organski 100g

SKU: 8606108650257
Popust 10% ili 16,50 RSD
Original price 165,00 RSD 165,00 RSD za 100 g
Cena 148,50 RSD 148,50 RSD za 100 g
PDV je uključen u cenu
 Besplatna dostava za porudžbine preko 3750,00 RSD.
 Vreme isporuke od 1 do 2 radna dana (zavisi do koliko sati poručite).
 Vraćamo novac ako niste zadovoljni.

Kokosov šećer - organski proizvod proverenog kvaliteta

Kokosov šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za rafinisane šećere. Dobija se tradicionalnim sakupljanjem nektara kokosovog cveta. Prirodne je boje, mirisa i ukusa koji blago podseća na karamelu, tako da svakom napitku i poslastici daje poseban šmek. 

Ima znatno niži glikemijski indeks od belog i smeđeg šećera, pa je pogodan za one koji nastoje da održe stabilne nivoe glukoze u krvi. 

Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, te predstavlja izuzetan proizvod koji možete uključiti u svoju ishranu. SuperFood organski kokosov šećer proizveden je po visokim standardima strogo kontrolisane organske proizvodnje, bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i pesticida

Nije rafinisan i ne sadrži aditive i konzervanse, već isključivo 100 % šećer od kokosa, te je nepogrešiv izbor za sve koji žele da u svoju ishranu uključe proizvode proverenog porekla i sastava.

Da li je organski kokosov šećer za vas?

Iako je nešto skuplji od običnog belog šećera, naš proizvod ima određena svojstva koja ga čine boljom opcijom od drugih zaslađivača. 

Na primer, sadrži vitamine i minerale u malim količinama, i bolji je za digestivni trakt od običnog šećera, a pogodniji je i za dijabetičare i osobe sa insulinskom rezistenciom. Za razliku od običnog šećera, kokosov šećer sadrži i neke minerale u tragovima, kao i nešto kratkolančanih masnih kiselina, polienola i antioksidanasa. Takođe sadrži i biljno vlakno inulin. Sve to mu daju prednost u odnosu na obični, rafinisani šećer.

Stoga, ukoliko želite da unapredite svoju ishranu, pripremate poslastice, napitke i različite specijalitete na zdraviji način - organski šećer od kokosa je pravo rešenje za vas!

Benefiti kokosovog šećera i nutritivne vrednosti

Kao što smo pomenuli, u pravom, prirodnom kokosovom šećeru nalaze se vitamini, minerali i fitonutrijenti. Prema američkom Istraživačkom institutu za hranu i ishranu (FNRI), kokosov šećer sadrži gvožđe i cink. Takođe, FNRI tvrdi da poseduje i određenu količinu fitonutrijenata, posebno polifenola, flavonoida i antocijanidina. 

Ti fitonutrijienti pomažu da se smanji nivo šećera u krvi, upale i holesterol, što ga čini boljom opcijom od mnogih drugih proizvoda ovog tipa. Po tvrđenju američkog udruženja za rak, fitonutrijenti koji potiču iz biljaka donose mnoge zdravstvene dobrobiti i bolja su opcija nego suplementi u pilulama.

Pogledajte koji su najvažniji benefiti ovog proizvoda i zašto bi trebalo da postane zamena za beli šećer.

Šećer od kokosa je odličan izvor vitamina i minerala

Ovaj organski proizvod može se pohvaliti sjajnim sastavom - sadrži kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, vitamine B grupe, pa čak i vitamin C, kao i neke aminokiseline. 

Stoga, ukoliko se koristi u optimalnim količinama, našem organizmu može doneti brojne pogodnosti. Kalijum (K) smanjuje hipertenziju, reguliše nivo glukoze u krvi, pomaže u kontroli holesterola i telesne težine. Magnezijum (Mg) je esencijalni mineral za naš organizam, ima pozitivni uticaj na nervni sistem i stimuliše moždane funkcije. Cink (Zn) je važan za imuni sistem i brojne procese u organizmu, a gvožđe (Fe) je ključno za kvalitet krvi.

Dobar za digestivni trakt 

Kao što smo rekli, kokosov šećer sadrži inulin. Inulin je biljno vlakno koje podstiče rast crevne bifidobakterije, koja se uobičajeno nalazi u suplementima probiotika, a podstiče i jača rad imunog sistema. Poznato je takođe i da bifidobakterije pomažu da se obnove "dobre" bakterije u crevima koje su uništene antibioticima, hemoterapijom i slično.

Da li je dobar kokosov šećer za dijabetičare?

Prema rezultatima ispitivanja obavljenih na Filipinima, u Japanu i Australiji, za kokosov šećer glikemijski indeks (GI) je od 35 do 54, te spada u namirnice sa niskim glikemijskim indeksom. 

Poređenja radi, rafinisani beli šećer, muskovado i melase imaju glikemijski indeks od 60 do 100. Drugi zaslađivači prefinjenijeg ukusa, kao što su javorov sirup i med imaju glikemijski indeks oko 70.

To znači da je kokosov šećer pogodniji za one koji nastoje da regulišu nivo šećera u krvi.

Osim toga, kao što je pomenuto, sadrži biljno vlakno inulin. Ono pomaže da se uspori apsorpcija glukoze, te nakon konzumiranja ove namirnice nema naglog skoka šećera u krvi, što je dobro za osobe sa dijabetesom i insulinskom rezistencijom. 

Američko udruženje za dijabetes smatra da je u redu da dijabetičari koriste kokosov šećer u svom planu ishrane, s tim što preporučuju da ga ne koriste u većim količinama nego što bi koristili običan šećer.

Ne sadrži fruktozu

Možda vam izgleda čudno što se ovo navodi kao prednost. Mada se fruktoza ranije dosta preporučivala zbog nižeg glikemijskog indeksa, nova istraživanja su pokazala da rafinisana fruktoza nije dobra i da znatno doprinosi metaboličkom sindromu (gojaznost, povišeni trigliceridi i dijabetes).

Još jedna prednost ovog proizvoda ogleda se upravo u tome što ne sadrži fruktozu.

Pogodan je za paleo ishranu

Ovo je jedan od novijih načina ishrane čija je osnovna ideja da se hranimo prirodno koliko i naši paleolitski preci. Smatra se da je nešto slično kokosovom šećeru, možda kokosov nektar u tečnom obliku, korišćeno i u paleolitskoj ishrani, tako da se u nekim krugovima i priznaje upotreba kokosovog šećera i u paleo ishrani.

Čuva okolinu

Svetska organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) izvestila je da je kokosov šećer u pogledu održive proizvodnje zaslađivač broj 1 u svetu!

Kako se koristi kokosov šećer?

SuperFood organski kokosov šećer je prirodni proizvod dobijen od cveta kokosove palme. Jedini način na koji se prerađuje je grejanje cvetnog sirupa kokosa, tako da ne sadrži ni aditive, ni izbeljivače ni bilo koje druge hemikalije. Po boji i ukusu je sličan smeđem šećeru. Ali, kokosov šećer ima primesu ukusa karamele, tako da je još finiji.

Koristi se kao zamena i za beli šećer i za smeđi šećer u odnosu 1:1, tako da ne morate da razmišljate i preračunavate količine u raznim receptima. Naprosto, upotrebite ga kao zdraviju zamenu svuda gde ste dosad koristili beli šećer. 

Uz njegov neodoljiv šmek, vaši kolači, torte, mafini, ali i napici poput kafa i čajeva, biće još boljeg ukusa i sastava obogaćenog važnim nutrijentima koje rafinisani šečeri ne sadrže.

Kokosov šećer - cena i prodaja online

SuperFood online prodavnica zdrave organske hrane je idealno mesto za  vašu kupovinu. Kokosov šećer koji pronađete kod nas, zadovoljiće potrebe i onih najzahtevnijih, bilo da govorimo o ukusu ili sastavu! 

Cene proizvoda formirali smo u skladu sa cenom sirovine i veličinom pakovanja. Nudimo pakovanja od 100 g, 200 g i 400 g. S obzirom na to da je potpuno čist, bez ikakvih dodataka, pripremljen isključivo sakupljanjem nektara kokosovog cveta, cena je nešto viša od rafinisanih šećera. 

Bilo da su vaš izbor proizvodi od 100 g, 200 g ili 400 g, možete biti sigurni da ste kupili kvalitetnu namirnicu, po ceni koja odgovara njenom poreklu. Istražite našu ponudu organskih šećera i zaslađivača, te se upoznajte i sa drugim opcijama izuzev organskog kokosovog šećera. 

Poručivanje je veoma jednostavno, u svega nekoliko klikova. Uz odabir proizvoda i popunjavanje kratkog formulara sa najvažnijim podacima, završićete kupovinu i preostalo je samo da sačekate dostavu do kućnog praga! Dostavu vršimo kurirskom službom na teritoriji čitave Srbije za svega nekoliko dana. Takođe, svoj paket možete podići i u Beogradu, u ulici Narodnog fronta 68, na Zvezdari. 

Brzo i jednostavno promenite svoje navike nabolje!

Specifikacija

Sastojci

100% kokosov šećer

Nutritivne vrednosti

Hranjiva vrednost u 100 g
Energija 1680kJ/400kcal (20%*)
Masti 0 g (0%*)
Ugljeni hidrati 99 g (38%*)
  od kojih šećeri 99 g (110%*)
Proteini 0 g (0%*)  
So 0 g (0%*)  

* Sadržaj dnevnog unosa energije. Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kJ / 2000kcal).

Dobavljač

Superfood logo color vertikalno mail

Superfood doo

Narodnog Fronta 68
11050 Beograd

tel: 063200034

Zemlja porekla

Индонезија

Brend