Organska ulja

Organska ulja su ukusne i zdrave namirnice uz koje ćete u potpunosti uživati u obrocima. U našoj ponudi pronaći ćete hladno ceđena jestiva ulja dobijena strogo kontrolisanim procesom proizvodnje. Vrhunski kvalitet i bogat ukus čini organska ulja iz naše ponude nepogrešivim izborom za najrazličitija jela. Istražite SuperFood asortiman i poručite organsko ulje po vašoj meri!

Organsko ulje je odlična zamena za konvencionalna ulja

U konvencionalnoj upotrebi najčešće čujemo za rafinisano suncokretovo ulje, koje je gotovo svakodnevno u jelovniku mnogih domaćinstava. Poznato je da su rafinisana ulja nezdrava i neretko čujemo preporuke stručnjaka da njihovu upotrebu smanjimo na minimum. 

Ipak, kako svako od nas voli da svojoj hrani doda barem malo ulja, mnogi su krenuli u potragu za alternativama. Tako su organska ulja dobila svoje mesto pod suncem i sve veći broj ljudi ih uključuje u svakodnevnu ishranu. 

Ključna razlika između organskih i konvencionalnih ulja jesu sastojci. Kao što vam je verovatno poznato, organski proizvodi dobijaju se od sastojaka iz organske proizvodnje. Na taj način ne morate da brinete o pesticidima, hebricidima, veštačkim đubrivima, jer ovakvi proizvodi ne dolaze u dodir sa njima.

Ulja iz naše ponude, osim što su organskog porekla, dobijaju se procesom hladnog presovanja, što ih čini još zdravijom opcijom. 

Prilikom procesa rafinisanja ulja na izuzetno visokim temperaturama, oslobađaju se slobodni radikali, molekuli koji su izuzetno štetni po naš organizam i uzročnici nekih od najozbiljnijih oboljenja. Baš zato, hladno ceđeno organsko ulje je znatno zdravije, a čak može biti i lekovito.

Zdravstveni benefiti organskog ulja

Kada govorimo o benefitima ulja organskog porekla, ona leže upravo u sastojcima od kojih se prave, ali i u načinu pripreme. S obzirom na to da se ulja iz naše ponude pripremaju hladnim ceđenjem, njihovi nutrijenti su zadržani u najvećoj meri

Osim toga, kako bi nutrijenti ostali očuvani i kako ne bi došlo do oksidacije molekula, odnosno oslobađanja slobodnih radikala, važno je da ulje bude upakovano u staklene boce, idealno tamne boje, kako ne bi dolazilo u dodir sa svetlošću. Baš takve organske proizvode pronaći ćete kod nas!

Svako organsko ulje sadrži različite minerale i vitamine, u zavisnosti od njegovog sastava. Sa detaljima se možete se upoznati iz opisa istaknutih ispod svakog artikla. 

Da bi zadržalo benefite i svoj bogati nutritivni sastav, hladno ceđeno organsko ulje ne treba da se izlaže visokim temperaturama, odnosno ne treba da se koristi za prženje i pečenje

Stoga, preporuka je da ih koristite kao preliv za najrazličitije salate ili dodatak jelima, bez termičke obrade.

Veliki izbor ulja organskog porekla na jednom mestu

Pobrinuli smo se da u asortiman unesemo visoko kvalitetne proizvode koji će zadovoljiti potrebe i onih najzahtevnijim. U opisu svih ulja istakli smo način na koji su dobijena, koje su njihove nutritivne vrednosti i odakle dolaze, pa će vam izbor biti znatno jednostavniji. 

Vaša salata, meso, čorba ili drugi obrok biće znatno ukusniji, a i zdraviji - uz pravi izbor ulja. Kod nas ćete naći 100 % kokosovo ulje koje je poslednjih godina postalo popularno zbog brojnih benefita koje donosi. Izuzev za pripremu hrane, hladno ceđeno organsko ulje može se koristiti za negu kože. Prijatnog je i blago slatkastog ukusa. 

Takođe, u našem asortimanu naći ćete veliki asortiman ulja -  100 % hladno ceđeno ulje bundeve, lana i susama, te možete odabrati ono koje odgovara vašim potrebama, s obzirom na to da se njihov ukus, ali i benefiti razlikuju.

Organsko ulje - cena i prodaja online

Veliki izbor organskih ulja u našoj online prodavnici, učiniće vašu kupovinu pravim zadovoljstvom. Istražite sve njihove benefite, način korišćenja i ukus u okviru opisa proizvoda, te odaberite onaj koji se uklapa u vaše mogućnosti i potrebe. 

Cene ulja prilagodili smo veličini pakovanja, ceni sirovine i renomeu brenda sa čijim potpisom dolaze i formirali ih tako da su odličnom odnosu sa celokupnim kvalitetom proizvoda. 

Nakon odabira artikla koji vam odgovara, smestite ga u korpu i kreirajte porudžbinu. Istražite sve proizvode SuperFood online prodavnice i zakoračite u zdrav život na najbolji način. 

Isporuku vršimo na području cele Srbije, na adresu kupca, putem kurirske službe. Takođe, paket možete podići i lično, na adresi Narodnog fronta 68, u Beogradu. 

Izuzev ulja, u našoj online prodavnici naći ćete i različite namaze, organski šećer, ali i druge organske proizvode uz koje će kvalitet vaše svakodnevice biti na znatno višem nivou!