Integralna testenina

Integralna testenina je proizvedena od celih zrna žitarica i predstavlja odličan izvor hranljivih vlakana. Uprkos mišljenju da je ova namirnica kalorijska bomba, testenina iz naše ponude ne sadrži pesticide, herbicide, kao ni sastojke od belog brašna. Ukoliko želite da uživate u zdravom obroku, bez griže savesti, istražite naš asortiman i poručite proizvod u skladu sa vašim ukusom!

Zašto je integralna testenina bolji izbor od rafinisane testenine?

Teško je odoleti porciji dobre paste, zar ne?

Bilo da preferirate špagete, makarone ili lazanje, testenina je uvek dobra opcija. Međutim, kako je većinski sastavljena od ugljenih hidrata, mnogi misle da je nezdrava.

Ovo je samo parcijalno tačno, jer postoji velika razlika između integralne i rafinisane testenine - ključ je u načinu obrade konkretne žitarice:

  • Rafinisana testenina, koja zauzima glavna mesta na policama supermarketa, je sačinjena od zrna prerađenih žitarica. Ova zrna se tokom procesa obrade odvajaju od svoje opne (ili mekinje), kako bi imale finiju strukturu i duži vek trajanja. 

Svi proizvodi od rafinisanog (belog) brašna na taj način gube na svojoj nutritivnoj vrednosti - jer se uklanjaju esencijalni minerali, vitamini i vlakna iz produkta. 

  • Integralna testenina zadržava sve svoje jestive delove - odnosno spoljašnju opnu koja je bogata vlaknima, centar endosperma (tkivo unutar semena) koje obuhvata širok spektar ugljenih hidrata, i klice koje su bogate proteinima i zdravim mastima.

Na ovaj način, kalorijska vrednost ostaje približno ista, ali je proizvod oplemenjen ključnim mikro i makro nutrijentima - u prevodu, nećete konzumirati prazne ugljene hidrate koji dovode do gojaznosti.

U našoj raznovrsnoj ponudi ćete pronaći organsku testeninu koja zadovolja najviše standarde zdrave ishrane - vrhunski kvalitet i slastan ukus su zagarantovani!

Vrste testenine - odaberite oblik u skladu sa vašim željama

Testenina je većini ljubav na prvi zalogaj, a u koju vrstu ste se vi zaljubili?

Da li ste sledbenik kratkih ili dugih testenina, ili ste možda pristalica sočnih lazanja?

Kako biste napravili savršen obrok, potrebno je da se odlučite i za odgovarajući oblik testenine - neki su predviđeni za mesna jela, dok su drugi namenjeni ređim ili gušćim sosevima od povrća. Budite kreativni i u vaše obroke unesite raznolikost!

U zavisnosti od dužine i kompozicije, možete se odlučiti za:

  • Penne Rigate - imaju rebrastu formu, i koriste se za jela sa egzotičnim pečurkama i aromatičnim mesom.
  • Fusilli - oblikom podsećaju na spiralu i odlično upijaju soseve sa komadićima povrća. Koriste se i za pripremu svežih salata.

U našu ponudu smo uneli klasičan fusilli, ali i spiralne testenine u raznovrsnim bojama koje će svakom vašem jelu dodati posebnu notu. Naravno, kako nam je kvalitet jedna od najvažnijih karakteristika, od koje ne odustajemo, boje nisu veštačke, već dobijene od sušenog paradajza i sušenog spanaća u prahu.

Durum testenina za bogat i ukusan obrok

Pored oblika, važno je i da izaberete testeninu od namirnica koje su u skladu sa vašim gastronomskim afinitetima i potrebama - a kod nas ćete naići na bogat izbor! Čest izbor je durum testenina, a izuzev nje, danas su popularne i druge vrste, posebno one pripremljene od drugih žitarica. Neke od najpopularnijih su svakako spelta i heljda, poznate po bogatom nutritivnom sastavu. 

Durum testenina je sačinjena od prvoklasnih durum krupica ili durum pšenice. Ova zrnasta biljka se odlikuje visokom koncentracijom belančevina, a samim tim i optimalnom količinom glutena, zahvaljujući kome se testenina ne lepi prilikom kuvanja.

Uz to, sadrži znatan udeo hranljivih vlakana, kao i nizak procenat masti, a ne sadrži holesterol. Dakle, ne morate se brinuti o tome da će doći do gojenja, naravno, uz konzumiranje preporučenih količina.

Još jedna dobra vest je da, ukoliko se odlučite za proizvode iz naše ponude, se ne morate odricati omiljene hrane tokom posta. Naša posna testenina ne sadrži masti životinjskog porekla, kao ni mlečne proizvode i jaja. Dodajte začine, omiljeno povrće, biljni kačkavalj i druge sastojke po ukusu i priredite vašim nepcima pravo zadovoljstvo!

Testenina - kalorije i nutritivne vrednosti

Porcija testenine po osobi (100g) u proseku može sadrži između 200 i 370 kcal ukoliko je reč o testenini od belog brašna, dok integralna testenina sadrži nešto manje, između 180 i 350 kcal. Varijacije zavise od vrste testenine za koju se opredelite.

Tako, porcija od 100 g integralnih makarona sadrži oko 345 kalorija, 65 g kompleksnih ugljenih hidrata, oko 7g vlakna, 12 g proteina i 2 g masti.

Svi ovi podaci svedoče o tome da je ovo namirnica koja će vašem organizmu dodeliti mnoge zdravstvene benefite, kao i da će vam svojim hranljivim sastojcima podariti energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i obaveza.

Testenina - cena i online prodaja testenine organskog porekla

Vaša omiljena testenina se nalazi na samo nekoliko klikova od vas!

Bilo da je vaš izbor posna testenina napravljena isključivo od organske durum pšenice, ili ona sa dodacima povrća, u našoj online prodavnici ćete pronaći proizvod koji će vam probuditi sva čula. Sve što je potrebno jeste da istražite raznovrsnu ponudu, smestite proizvod u korpu i poručite u kliku!

Kupovina putem naše online prodavnice organskih proizvoda je bezbedna i sigurna procedura, a dostavu vršimo od vrata do vrata na teritoriji cele Srbije.

Vaš poručeni paket će stići na kućnu adresu u roku od svega nekoliko radnih dana, a možete ga i pokupiti lično u ulici Narodnog fronta 68 u Beogradu!

Izuzev testenina, u našoj internet prodavnici se nalaze i mahunarke, pahuljice, orašasti plodovi, kao i druge namirnice organskog porekla koje će doprineti izbalansiranoj i zdravoj ishrani! U okviru opisa proizvoda istakli smo neke od najvažnijih informacija o njima koje će vam olakšati kupovinu i učiniti je pravim zadovoljstvom. 

Istražite naš zdravi asortiman i poručite lako!