Čajevi

Čaj je napitak koji svako od nas pije kada se oseća malaksalo, izmoreno i slabo. Ipak, njihova namena je znatno šira, te ih mnogi piju i svakodnevno, kako bi se okrepili, povećali nivo energije i opustili pred spavanje. U našoj bogatoj ponudi nalaze se najzdraviji čajevi različitih ukusa i namena. Istražite SuperFood asortiman i online poručite proizvod u skladu sa vašim potrebama!

Biljni čajevi su drevni napici lekovitih svojstava

Kako istorijski podaci navode, čaj je poznat čovečanstvu čak 2000 pre nove ere. Potiče iz Kine, koja je i danas proizvođač najkvalitetnijih biljnih čajeva.  

Na početku su se koristili isključivo u medicinske svrhe. Pravili su se od lekovitog bilja, a danas osim toga, može se pripremati napitak od biljaka, ali i različitih delova voća. Danas su ovo napici koje ljudi konzumiraju na svakodnevnom nivou i predstavljaju jedan od napitaka koji se najviše pije na svetu. 

U mnogim delovima sveta, čajem se smatra piće dobijeno potapanjem biljke čaja, Camellia sinensis, u vrelu vodu. Na našim prostorima pod pojmom čaj misli se na topli napitak od različitih lekovitih biljaka kao što su nana, kamilica, majčina dušica, đumbir, itd. 

Kako nam je najvažnije da kupcima obezbedimo kvalitetne i prirodne proizvode proverenih i dokazanih efekata, u našoj ponudi nalaze se lekoviti čajevi različitog sastava i brojnih benefita! Pronađite svoju kombinaciju i uživajte u punom ukusu koji okrepljuje!

Benefiti čaja za ljudski organizam - zdravlje u šoljici

Benefiti čaja zavise od biljaka koje su u njegovom sastavu, a kao što zasigurno znate, kombincija je na stotine. Upravo kombinovanjem različitih sastojaka, odnosno biljaka, nastali su napici koji imaju posebne namene, a koje ćete takođe naći kod nas. 

Neki od njih su čajevi za kašalj, čajevi za smirenje, čajevi za stomak, čajevi za detoksikaciju, itd. Svoju namenu oni dobijaju mešavinom biljaka koje nakon potapanja u vrelu vodu ispoljavaju svoja lekovita svojstva. 

Mnogi lekoviti čajevi se mogu konzumirati i hladni, kada njihovi efekti ne izostaju. 

Brojna istraživanja su pokazala da mogu uticati na imuni sistem i poboljšati odbranu od virusa, bakterija i gljivica. Određeni topli napici bore se protiv upalnih procesa u organizmu i predstavljaju sjajnu podršku za lečenje određenih bolesti. 

Tu su i oni koji umanjuju bolove, grčeve, ali i ispoljavaju druge blagotvorne efekte. Kako stručnjaci navode, mnogo je dokaza koji ukazuju na to da redovno konzumiranje čaja, značajno može da spreči nastanak određenih bolesti i utiče na celokupno stanje organizma

Naravno, kako bi ovi efekti bili vidljivi, važno je da konzumirate čaj proverenog kvaliteta, sa prirodnim sastojcima. Baš takve proizvode pronaći ćete kod nas!

Kvalitet i priprema čaja najviše utiču na njegove efekte

U SuperFood online prodavnici pronaći ćete ukusne i zdrave napitke napravljene sa puno pažnje od biljaka proverenog kvaliteta. Ako želite da budete još bezbrižniji po pitanju kvaliteta, uvek se možete odlučiti za najzdraviji čaj organskog porekla. Na taj način bićete potpuno sigurni po pitanju njegove čistoće. U organskoj proizvodnji ne koriste se herbicidi, pesticidi i veštačko đubrivo.

Osim kvaliteta, kako bi čaj pružio obećane efekte, važno je da ga pripremite na adekvatan način. U okviru opisa proizvoda u našoj online ponudi, naći ćete kratko uputstvo za pripremu, a osim toga, na svakoj kutiji je ono jasno istaknuto. 

Ako volite slađe napitke, odaberite neki od organskih šećera ili zaslađivača iz našeg asortimana i doprinesite vašem organizmu unosom neophodnih vitamina i minerala. 

Čaj se veoma jednostavno i brzo priprema, a uz organske zaslađivače i zdrave šećere postaje još ukusniji. Možete ga piti kada se osećate malaksalo, kada hoćete da sprečite prehladu, ili druga stanja, ali i kada jednostavno želite da se opustite - u društvu ili sami!

Izaberite najbolji čaj u skladu sa vašim potrebama

Prema poslednjim istraživanjima najzdraviji čaj je laskava titula koju nosi zeleni čaj. Ovaj lekoviti napitak bogat je antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Izuzev toga, sadrži kofein, ubrzava metabolizam i poseduje diuretička svojstva. Osim što će vas okrepiti i razbuditi, zbog svih zdravstvenih benefita koje poseduje, organski zeleni čaj idealan je za detoksikaciju organizma.

Upoznati sa potrebama svakoga od vas i zdravstvenim benefitima čajeva, u našu ponudu uneli smo veliki izbor zelenih čajeva bez ili sa dodacima drugog bilja. 

Za razbuđivanje izuzev zelenog čaja možete odabrati crni čaj, kao i moćni organski mača čaj nastao mlevenjem listova zelenog čaja. Ovaj napitak ima još više kofeina od zelenog, otprilike kao kafa, te je nepogrešiv izbor za jutro. 

Ukoliko tražite čaj za smirenje i opuštanje, odličan izbor je mešavina kamilice, cveta lipe, šipka i drugih blagodetnih biljaka u relax čaju iz naše ponude. 

Za jačanje imunog sistema, možete se odlučiti za čaj od đumbira u kombinaciji sa limunom, pomorandžom i drugim biljkama. Takođe, kod nas ćete naći i čaj za detoksikaciju sastavljen od mešavine koji će vam pomoći da očistite vaš organizam. 

Osim navedenih kombinacija, kod nas možete poručiti i mnoge druge čajeve različitog ukusa i efekata koji su pogodni za svakodnevno konzumiranje.

Čajevi - cene i prodaja čajeva onlline

U SuperFood online prodavnici objedinili smo proizvode visokog kvaliteta, koje možete poručiti u svega nekoliko klikova. Bilo da vam je potreban organski čaj, tražite napitak koji će vas opustiti pred spavanja, ili razbuditi - na pravom ste mestu!

U opisu proizvoda istakli smo njihove najvažnije osobine kao što su tip (čaj u granulama, prahu ili kesici), sastav i količina. Nakon što se upoznate sa njima, informišite se o ceni i odaberite proizvode koji odgovaraju vašim potrebama i mogućnostima. Kada završite porudžbinu, preostalo je da sačekate dostavu, koja brzo stiže do vas.

Pakete šaljemo kurirskom službom i isporučujemo na teritoriji čitave Srbije! U zavisnosti od vremena poručivanja, paket možete očekivati u roku od nekoliko dana na svom kućnom pragu. Takođe, vašu porudžbinu možete pokupiti i u ulici Narodnog fronta 68, u Beogradu.

Osim blagotvornih čajeva neodoljivog ukusa, kod nas možete pronaći i organsku kafu, organski šećer, ali i druge namirnice uz koje jednostavno možete promeniti navike nabolje. Istražite našu ponudu i poručite online.