Skip to main content
  • shop@superfood.rs
Jezik
SrpskiEnglish
  • Prijavite se
0
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube
  • Početna
  • Prodavnica
  • Blog
  • O nama
  • Kontakt
  1. Početna
  2. Nove slatke ideje

Nove slatke ideje

Nove slatke ideje

Slatkiši ne moraju nužno biti nezdrava zadovoljstva koja dopuštamo sebi. Danas, uz toliko zdravih namirnica, možete se prepustiti uživanju u ukusnim đakonijama. Potrudili smo se da vam, od toliko fantastičnih recepata, predložimo tri brza, laka i jednostavna slatkiša sa zdravijim kokosovim šećerom, koje možete napraviti bilo za sopstveno zadovoljstvo, bilo kao idealno rešenje kada vam se nenadani gosti pojave na vratima.

Čokoladni kolači (chocolate brownies)

vreme pripreme 30min

Pre pripreme izvaditi iz frižidera na sobnu temperaturu:

  • 2 kašike neslađenog bademovog mleka

Ostali sastojci:

  • 1/2 šolje kokosovog šećera
  • 2 šolje čoko mrvica od crne čokolade
  • 3/4 šolje integralnog ovsenog brašna
  • 3/4 šolje šećera u prahu (ili sameljite kokosov šećer ako imate mlin)
  • 1/2 kašičice morske soli (himalajske po mogućnosti)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3/8 čaše kokosovog ulja (hladno ceđenog)
  • 2 šolje grčkog jogurta od vanile
  • 1/2 kašičice praška za pecivo (ili soda bikarbona sa limunskom kiselinom)

Priprema:

Zamešate jednu šolju čoko mrvica sa kokosovim uljem i jednom šoljom grčkog jogurta od vanile. Kada se sve dobro sjedini, dodate so, prašak za pecivo, extrakt od vanile i kokosov šećer. Kada masa bude ujednačena, dodate i brašno. Napravljenu smesu ravnomerno raspodeliti u pleh, preko papira za pečenje i ostaviti oko 30 minuta na 250 stepeni.

Dok se kolač priprema u rerni, zamutite drugu šolju čoko mrvica sa bademovim mlekom i pustite u mikrotalasnoj da se sjedine. Zatim dodajte drugu šolju grčkog jogurta i šećer u prahu. Kada je kolač posle rerne odstojao bar 30 minuta na sobnoj temperaturi, premažite ga smesom i spreman je za posluženje.

Ovo je zdraviji čokoladni kolač bez rafinisanog belog šećera, bez putera i bez jaja. A najlepše od svega, tako ga je lako napraviti!

Kolačići od kokosa i banane

vreme pripreme 15 min

Sastojci:

  • 2 banane
  • 1/3 šolje neslađenog rendanog kokosa
  • 1/2 kašičice kokosovog ulja
  • 1/2 šolje kokosovog šećera
  • 1/4 šolje oraha
  • 1/4 šolje čokoladnih mrvica crne čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni i postavite papir za pečenje koji ste premazali veoma tankim slojem kokosovog ulja. U posudi za spremanje, prvo izgnječite banane dok ne dobijete tečnu masu. Zatim ubacite ostale sastojke i izmešajte. Uzmite supenu kašiku i zahvatajte dovoljno mase da možete da je oblikujete prstima u loptice koje ćete poređati po plehu. Pecite 15 minuta i ostavite da se malo ohlade pre služenja.

Oduševićete i sebe i goste zdravim, ukusnim i brzim slatkišem!

Slatke kokos kocke

vreme pripreme 25 min

Pre pripreme izvaditi iz frižidera nasobnu temperaturu:

  • 1 jaje

Ostali sastojci za barove:

  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 šolje pšeničnog brašna (integralnog po mogućnosti)
  • 1 šolja kokosovog šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 4 kašičice vanile
  • 1/2 šolje kokosovog ulja
  • 2 kašičice ekstrakta kokosa
  • 2 kašike kisele pavlake

Sastojci za preliv:

  • 5 kašika putera
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika vanile
  • 1 kašičica ekstrakta kokosa
  • 4 šolje šećera u prahu
  • 1 šolja rezanog, zaslađenog kokosa

Priprema:

Zagrejte rernu na 270 stepeni. U posudi srednje veličine izmešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj, većoj posudi, sjedinite kokosovo ulje i šećer i mešajte dok ne dobijete kompaktnu teksturu. Dodajte jaje, pavlaku, kokos i ekstrakt vanile i mešajte dok se ne sjedini.  Polako zatim dodajte smesu sa brašnom, i mešajte ravnomerno dok obe mase ne postanu sjedinjene.

Zatim podmažite pleh i ravnomerno rasporedite i pritisnite masu u njega, pa zatim pecite  15 minuta dok ivice ne dobiju zlatnu boju. Kada je gotovo, izvadite i pustite da se potpuno ohladi.

U međuvremenu pomešajte puter, mleko, ekstrakt vanile i kokosa sa šećerom u prahu za glazuru, i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Zatim dodajte deo rendanog kokosa u nju i namažite njome, sada već ohlađenu smesu. Kada je sve namazano, pospite ostatak kokosa i vaš slatkiš je spreman za služenje!

Sigurni smo da će svi ljubitelji kokosa biti odušvljeni svakim od ovih preporuka a nas interesuje, kakve đakonije vi spremate kada imate malo vremena? Podelite sa nama na našoj facebook stranici ili putem email-a vaše preporuke, sigurni smo da će mnogima pomoći pri sledećem odabiru dnevne poslastice!

Pogledajte naše organske proizvode

Napisano dana 08. Maj 2017.

Povezani blogovi

Mafini sa bundevama

Mafini sa bundevama
17. Februar 2019.

Neobični praznični recepti

kanapei_sa_kozijim_sirem
26. Decembar 2018.

Da li treba jesti testeninu

Spageti_superfood
30. Oktobar 2018.

Gnezdašca od ovsenih pahuljica (recept)

gnezdasca_od_ovsenih_pahuljica
16. Septembar 2018.

Letnji čizkejk sa jabukom i kokosovim šećerom

Cheesecake in a glass
10. Septembar 2018.

Kinoa - zašto je bolja od ostalih žitarica?

Kinoa trio i zašto je bolja od ostalih žitarica
05. Mart 2018.
Mail Viber Telegram Whatsapp

Uslovi korišćenja

  • Opšti uslovi korišćenja naše Internet prodavnice
  • Načini dostave
  • Načini plaćanja
  • Povrat i reklamacije
  • Politika privatnosti
  • Politika o kolačićima

Kontakt

SUPERFOOD d.o.o. je preduzeće koje se bavi uvozom i distribucijom zdravih organskih proizvoda.

Adresa: Narodnog Fronta 68, 11050 Beograd, Srbija

E-mail: office@superfood.rs

Matični broj: 20392118

Poreski broj (PIB): 105465635

PEPDV broj: 451706

E-Trustmark Sertifikat

e-Trustmark certificate
To top

Zabranjeno je kopiranje tekstova, fotografija ili bilo kog drugog dela ovog web sajta bez prethodnog pismenog odobrenja odgovornih lica iz Superfood d.o.o. 

Copyright © 2008 - 2025 SUPERFOOD d.o.o. All rights reserved. Izrada sajtova AnArt Studio.

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube