Politika o kolačićima

Superfood koristi kolačiće i druge tehnike poput JavaScripts na veb stranicama. S obzirom da želimo da zaštitimo vaš privatni život i omogućimo lakše pretraživanje naše veb stranice i aplikacija, mislimo da je važno da znate kako i zašto koristimo kolačiće.  

U nastavku ćemo pokušati da vam pružimo što više informacija o tome kako Superfood doo koristi kolačiće.

Ko je odgovoran za obradu vaših podataka?

Superfood doo, Narodnog Fronta 68, 11050 Beograd, odgovoran je za obradu podataka kao što je opisano u ovoj politici o kolačićima.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš računar ili mobilni telefon skladišti kada pretražujete neku od naših veb stranica ili aplikacija.

Koje su ostale tehnike?

JavaScripts i veb svetionici su standardne internet tehnike koje, sa kolačićima, omogućavaju sistemima da sakupljaju informacije (JavaScripts), da ih skladište u male tekstualne datoteke (kolačići) i da ih onda šalju (veb svetionici).

Kolačići i druge tehnike se koriste na gotovo svim postojećim veb stranicama.

Korišćenje kolačića nam omogućava, na primer:

 • Da vam pretraživanje Superfood web stranica bude prijatnije i lakše;
 • Da ne dobijate ili da ne morate uvek da unosite iste podatke kada posećujete naše veb stranice i aplikacije;
 • Da vam ponudimo posebne funkcije kao što je 'istorija kupovina preko interneta';
 • Da utvrdimo kako se naše web stranice koriste i koje delove treba unaprediti;
 • Da vam pokažemo oglase za koje mislimo da vas mogu interesovati;
 • Da registrujemo učestalost slanja oglasa radi boljeg prilagođavanja vašim potrebama i interesovanjima i da ne viđate prečesto isti oglas.

Vaš izbor

Samo uz vašu prethodnu saglasnost stavljamo kolačiće i upotrebljavamo druge tehnologije za koje je takva saglasnost zakonom predviđena, kao što je slučaj za društvene medije, reklamiranje i personalizaciju. Sami odlučujete da li ćete prihvatiti ili odbiti kolačiće. U svakom trenutku možete i povući saglasnost za korišćenje kolačića. 

Ako želite da ne primate kolačiće, možete podesiti parametre na Internet pretraživaču i u potpunosti blokirati korišćenje kolačića. Uvek možete pogledati web stranicu ako vas interesuju informacije o našim promocijama i proizvodima. Možete podesiti i parametre internet pretraživača tako da vas obavesti kada se postavi neki kolačić. 

Kolačići treće strane

Kolačići treće strane se takođe postavljaju na naše web stranice i aplikacije. Kolačiće mogu da koriste druge kompanije pod uslovima određenim politikom o poverljivosti i o kolačićima tih kompanija.

Koji kolačići se koriste?

U nastavku možete pročitati o kolačićima koji se koriste na našoj veb stranici i aplikacijama i preko njih i u koje svrhe koristimo te kolačiće.

Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići obezbeđuju pravilan rad naših web stranica i aplikacija. Uzmite recimo opcije 'prijava' i 'kupovina preko interneta'.

Funkcionalni ili neophodni kolačići pomažu veb stranicama i aplikacijama kompanije Delhaize da pravilno funkcionišu. Ti kolačići omogućavaju, između ostalog :

 • Da se memorišu i sačuvaju proizvodi koje dodajete na spisak kupovina preko interneta;
 • Da budete obavešteni o nezavršenoj porudžbini kako ne biste izgubili spisak proizvoda koje treba kupiti;
 • Da se memorišu informacije koje unosite na različitim stranicama prilikom plaćanja ili poručivanja, kao da ste povezani na mrežu, tako da ne morate ponovo da unosite sve svoje podatke;
 • Da možete bezbedno da kupujete na web stranicama i aplikacijama kompanije Superfood doo;
 • Da se registruju podešavanja koja odaberete, kao što su jezik, lokacija i željeni broj rezultata pretrage koji se prikazuju;
 • Parametri vašeg pretraživača se registruju kako bi se naše veb stranice prikazale na vašem ekranu na najbolji način;
 • Imate mogućnost da registrujete svoje podatke za pristup da ih ne biste unosili svaki put;
 • Da se omogući odgovaranje na poruke na našim veb stranicama i aplikacijama;
 • Da se web stranice i aplikacije ravnomerno učitavaju tako da ostanu funkcionalne i dostupne;
 • Da je moguće otkriti zloupotrebe ili potencijalne probleme na našim web stranicama, aplikacijama i uslugama, na primer registrovanjem određenog broja uzastopnih neuspelih pokušaja pristupa.

Nije potrebna nikakva dozvola za korišćenje funkcionalnih ili neophodnih kolačića koji nemaju uticaja ili imaju ograničeni uticaj na vaš privatni život. Prema tome, kolačići se ne mogu deaktivirati. 

Analitika

Preko analitičkih kolačića prikupljamo statistiku korisnika na našim web stranicama i aplikacijama. Merenjem korišćenja veb stranice možemo nastaviti unapređivanje za dobrobit naših korisnika.

Koristimo Google Analytics radi utvrđivanja statističkih podataka o posećivanju naše veb stranice. Time se bavi namenski web analitički sistem.

Preko kolačića se u web analitičkom sistemu skladište, između ostalog, sledeći podaci:

 • IP adresa (čiji se poslednji skup brojeva ne vidi) ;
 • Tehničke karakteristike kao što je pretraživač koji koristite (recimo Chrome, Internet Explorer, Firefox ili Safari) i rezolucija ekrana vašeg računara;
 • Sa koje stranice ste stigli na veb stranicu kompanije Superfood doo;
 • Kad i koliko dugo koristite veb stranicu i/ili aplikacije kompanije Superfood doo;
 • Ako koristite opcije veb stranice ili aplikacija. Na primer, kada napravite spisak proizvoda koje treba kupiti, kada pravite porudžbinu preko interneta ili pregledate ranije kupovine;
 • Koje stranice posećujete na superfood.rs i koje aplikacije;
 • Vaša interakcija sa proizvodima koje Superfood doo nudi i ponuđene promocije;
 • Vaša pretraživanja, uključujući rezultate tih pretraživanja i etape koje ste prešli u postupku poručivanja;
 • Vaše transakcije;
 • Jedinstveni identifikatori, kao što je jedinstveni ID posetioca koji se dodeljuje vašem uređaju kada posećujete naše veb stranice, transakcioni ID u tačkicama i ID člana u tačkicama.

Čemu služe kolačići?

 • Praćenju broja posetilaca na našim veb stranicama i aplikacijama;
 • Merenju vremena koje svaki posetilac provede na našim veb stranicama i aplikacijama;
 • Određivanju redosleda kojim posetilac posećuje različite stranice naših veb stranica i aplikacija;
 • Određivanju delova naših veb stranica i aplikacija koje treba personalizovati;
 • Optimizovanju naših veb stranica i aplikacija uopšte.

Kolačići društvenih medija

Kolačići društvenih medija su kolačići koji omogućavaju korišćenje određenih funkcija na web stranicama društvenih medija. Na primer, Google mapa sa interaktivnim rutama puta, dugme "like" na mreži Facebook ili razmena informacija, kao i deljenje recepata ili gledanje video sadržaja preko društvenih medija.

Koristimo kolačiće društvenih medija u nekim delovima veb stranice. Na primer, Google mapa sa interaktivnim rutama, dugme "like" na mreži Facebook ili mogućnost deljenja informacija poput recepata ili video sadržaja preko društvenih medija (Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter, LinkedIn, YouTube).

Kako funkcionišu društveni mediji i kolačići?

Kada kliknete na dugme za društvene medije na našoj web stranici ili aplikacijama, postavlja se kolačić društvenih medija. Društveni medij može prepoznati vašu IP adresu kada želite da podelite nešto sa naše veb stranice ili neki video sadržaj. Za kolačiće koje postavljaju društveni mediji i podatke koje na taj način sakupljaju, u izjavama upućujemo na ono što te strane rade na sopstvenim veb stranama po tom pitanju.

Preporučujemo vam da redovno pratite dolenavedene izjave o poverljivosti i kolačiće:

Politika o poverljivosti kompanije

Za dodatne informacije o načinu na koji Superfood doo obrađuje vaše podatke, pročitajte našu Politika privatnosti.

Završne napomene

Naše izjave ažuriramo kada dođe do promena na našoj veb stranici ili pravila u vezi sa kolačićima. Možete pogledati aktuelnu verziju te politike o kolačićima klikom na link Politika kolačića, na dnu svake strane.

Imate pitanja?

Imate pitanje ili žalbu u vezi sa tim kako Superfood koristi kolačiće ili želite da odgovorite na našu politiku o kolačićima? U tom slučaju, možete se obratiti službi za odnos sa potrošačima kompanije Superfood na adresu office@superfood.rs.


Politika o kolačićima poslednji put je izmenjena 27. decembra 2020. godine.