Skip to main content
  • shop@superfood.rs
Language
SrpskiEnglish
  • Sign in
0
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube
  • Home
  • Products
  • Blog
  • About Us
  • Contact
  1. Home
  2. Neodoljivi mafini

Neodoljivi mafini

Neodoljivi mafini

Skoro svi ih vole. Brzo i lako se pripremaju. Mogu biti u slanoj ili slatkoj varijanti. Pogodni za doručak ili užinu, a ponekad zašto da ne i za večeru. Topli ili hladni, kao desert ili samostalni obrok. Odlično se slažu uz kafu, šolju čaja ili mleka. Prilagođavaju se svačijem ukusu. Obični ili sa dekoracijom. Poslastica sa gotovo bezbroj varijacija. Idealni za iznenadne goste. Reč je naravno o mafinima. Da biste ih pripremili  neophodan vam je odgovarajući kalup, a sve ostalo je stvar vaše mašte i ukusa. Radi lakšeg vađenja iz kalupa dobro bi bilo da ih stavljate u papirne korpice, ali  ako ih nemate obavezno podmažite kalup. Nemojte puniti modlice do vrha već negde 2/3 jer će mafini prilikom pečenja narasti. Otprilike to bi bilo sve što bi trebalo znati o njihovoj pripremi. Sada vam samo preostaje da se bacite na posao. Naš predlog za danas je jedna vege varijanta, dakle bez jaja i mleka. Fini i sočni sa neodoljivim spojem  čokolade i kokosa.

Baunti mafini

Za 12 komada potrebno je:

180 g integralnog pšeničnog ili speltinog brašna

100 g organskog kokosovog šećera

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika jabukovog sirćeta

100 ml rastopljenog kokosovog ulja

200 ml hladne vode

100 g čokolade sa 70% kakaa

Pomešajte prvo suve a zatim mokre sastojke a zatim sve sjedinite. U smesu dodajte sitno naseckanu čokoladu pa sve lagano izmešajte. Stavite najpre korpice u kalup za mafine a zatim ih napunite i stavite u zagrejanu rernu da se peku na 180 stepeni.

Preliv:

220 ml kokosovog mleka (možete ga sami pripremiti)

2 kašike gustina

prstohvat morske soli

80 g organskog kokosovog šećera

80 g kokosovog brašna (ribani kokos)

kokosovo brašno za dekoraciju

Razmutite gustin u malo vode. Mleko zajedno sa šećerom zagrejte pa dodajte so i kokosovo brašno. Kada provri dodajte lagano rastopljeni gustin i i kuvajte na srednjoj vatri dok smesa ne počne da se zgušnjava. Na svaki mafin stavite po kašičicu ohlađenog preliva od kokosa. Po želji pospite svaki mafin sa malo kokosovog brašna.

Pogledajte naše organske proizvode

Submitted on 23 August 2017

Povezani blogovi

Mafini sa bundevama

Mafini sa bundevama
17 February 2019

Neobični praznični recepti

kanapei_sa_kozijim_sirem
26 December 2018

Da li treba jesti testeninu

Spageti_superfood
30 October 2018

Gnezdašca od ovsenih pahuljica (recept)

gnezdasca_od_ovsenih_pahuljica
16 September 2018

Letnji čizkejk sa jabukom i kokosovim šećerom

Cheesecake in a glass
10 September 2018

Kinoa - zašto je bolja od ostalih žitarica?

Kinoa trio i zašto je bolja od ostalih žitarica
05 March 2018
Mail Viber Telegram Whatsapp

Uslovi korišćenja

  • Opšti uslovi korišćenja naše Internet prodavnice
  • Načini dostave
  • Načini plaćanja
  • Povrat i reklamacije
  • Politika privatnosti
  • Politika o kolačićima

Contact Us

Address: Narodnog Fronta 68, 11050 Belgrade, Serbia

Phone: +381 63 2000 34

E-mail: office@superfood.rs

E-Trustmark Sertifikat

e-Trustmark certificate
To top

Copyright 2008 - 2025 © SUPERFOOD d.o.o.  All rights reserved.

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube