Mafini sa bundevama Blog Za ovaj ukusan i zdrav slatkiš bez glutena, zgodan za doručak, potrebno vam je: šolja bademovog brašna, 1/4 šolje kuvane bundeve, izgnječene...
Neobični praznični recepti Blog Kanapei od kozjeg sira, brusnica i oraha za 8 osoba (24 komada). Sastojci: 24 polovine jezgra oraha (oko 3/4 šolje), 4 kašičice maslinovog ulja, 1/8 kašičice mlevenog cimeta, so i biber, 24 tanke kriške integralnog hleba, 240g kozjeg sira, 1/2 šolje suvih brusnica, 1 kašičica majčine dušice.
Da li treba jesti testeninu Blog Špagete, makaroni, taljatele... Testenina spada u onu vrstu hrane koju gotovo svi vole. Omiljena je širom sveta. Evo nekoliko razloga zbog kojih je ona toliko popularna, plus recept za špagete sa sosom od bundeve. (Piše: Slavica Matić, viši dijetetičar-nutricionista) Jednostavna priprema. Toliko jednostavna da je testenina obično prvo jelo koje spremaju početnici u kuvanju.
Gnezdašca od ovsenih pahuljica (recept) Blog Sameljite ovsene pahuljice. Po želji možete jedan deo samleti a ostaviti nekoliko kašika celih pahuljica. Pomešajte pahuljice sa izgnječenom bananom, dodajte kokosov šećer, semenke i cimet. Sve lepo promešajte da se sjedine sastojci. Zagrejte rernu. Na pleh obložen papirom za pečenje vadite kašikom za sladoled ili običnom kašikom pripremljenu smesu..
Letnji čizkejk sa jabukom i kokosovim šećerom Blog Ovo je zasićujući ali zdrav desert, koji po ovim vrućinama lako može da zameni čitav obrok - doručak ili ručak, a ne mora da se peče. Potrebno je: 2 velike jabuke, 2/3 šolje krem sira, 1/3 šolje grčkog jogurta, 1/4 kašičice cimeta, 3 kašike kokosovog šećera, 4 sveže urme, 1/2 šolje oraha (oko 18 polutki), malo morske soli..
Kinoa - zašto je bolja od ostalih žitarica? Blog Kinoa je namirnica koja zbog svojih izuzetnih nutritivnih svojstava sa pravom nosi epitet superhrane. Ako je do sada niste uvrstili u svoj jelovnik navešćemo neke od razloga zašto bi bilo dobro da se nađe na vašoj trpezi. Po svojim svojstvima, načinu na koji se priprema i konzumira...
Kurkuma - zašto je morate imati u kuhinji? Blog U ajurvedi jednom od najstarijih medicinskih sistema kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam. U Indiji je zovu žuto zlato. Ona je jedan od najdragocenijih i najlekovitijih začina na svetu. Tradicionalno kurkuma ima široku primenu u ishrani, kozmetici i medicini..
Hranom protiv zimske hladnoće Blog Hladni zimski dani zahtevaju više od tople garderobe. Da bi smo lakše podneli hladnoću, podigli imunitet, izbegli grip i zimske prehlade, trebalo bi obratiti pažnju na ishranu. Pravilan izbor namirnica će nam pomoći da se lakše adaptiramo na zimske uslove..
Burgeri od kinoe - poboljšani recept Blog Kinoa je moja omiljena žitarica. Ne sećam se tačno pre koliko godina se kinoa pojavila u našim radnjama, ali znam da mi je pre nje favorit bilo proso. Ali, kada sam probala kinou dogodila se ljubav na prvi zalogaj. (Piše: Slavica Matić, viši dijetetičar-nutricionista)..
Rogač umesto čokolade Blog Još su stari Egipćani znali za njegovu lekovitu moć. Naše bake su ga stavljale u štrudlu. Vremenom je polako pao u zaborav. Čini se ipak da se danas iako pomalo stidljivo rogač vraća na scenu. Vreme je da malo bolje upoznamo rogač i da ga vratimo u naše kuhinje..