trska-secer-500g-front

Organski Šećer Trščani 500g

RSD 330.00

Superfood organski trščani šećer je zdravija zamena za beli šećer, veoma je prijatnog ukusa koji donekle podseća na karamelu.

Opis

Trščani šećer je organska, zdravija zamena za beli šećer. Veoma je prijatnog ukusa koji donekle podseća na karamelu. Ovaj organski šećer se dobija presovanjem stabljika organski gajene šećerne trske, pri čemu se dobijeni sok zgušnjava i kristališe i koncentriše u sirup. Potom mu se dodaju kristali šećera kako bi se podstakla kristalizacija i odvaja se deo melase (ali ne sva). Spada u jednokratno kristalizovane šećere, za razliku od belog šećera, koji se kristalizuje dvaput. Kristali organskog šećera su zlataste boje, obično nešto veći od kristala belog šećera i imaju blagu, cvetnu ili voćnu aromu i ukus. Pored saharoze sadrži i određenu količinu minerala.

Pošto je dobijen od organski gajene šećerne trske, to znači da ne sadrži nikakve sintetičke herbicide ili pesticide.

Recept

Čatni od jabuka (delikatesni slatko-ljuti sos) - Apple Chutney

Potrebno je: 12 jabuka, 1 crvena paprika, 1 crni luk, 2 ljute papričice, 2 kašike rendanog svežeg đumbira, 2 kašičice seckanog belog luka, 300ml jabukovog sirćeta,  300g organskog šećera od šećerne trske,  ½ kašičice kardamona u prahu, ¼ kašičice mlevenog muškantog oraščića, ¼ kašičice mlevenog karanfilića.

Priprema

Jabuke oguliti, izvaditi koštice i sitno iseckati. Sitno iseckati i paprike, luk i ljute papričice.

Sve sastojke nasuti u tiganj. Zagrejati dok ne proključa, smanjiti temperaturu i poklopiti. Krčkati 1 sat uz često mešanje dok jabuke ne postanu mekane a čatni se zgusne. Ako je potrebno, povremeno dolijte malo vode kako bi sastojci ostali vlažni. Sačekajte da se čatni ohladi, pa prespite u tegle i ostavite u frižider da odstoji neko vreme pre nego što poslužite.

Odlično se slaže sa većinom slanih jela, a može se konzumirati i samostalno, kao desert.

apple_chutney

Slični proizvodi